top of page

 

Sta je Kvantna Medicina?

Holisticka, energetska, vibratorna, kvantna medicina, koju cesto zovemo medicina 21 veka dobiva u poslednje vreme sve vise pristalica i u zvanicnoj medicini. Vec hiljadama godina poznata su znanja i vestine zdravog zivota, preventive i stimulisanja tela na samoizlecenje. Pre svega tu su tradicionalna kineska medicina (akupunktura, herbalistika, tai-chi, chi-gong), indijska ajurveda, joga, aromaterapija, terapije kristalima, zvukom, bojama, dodirom, masazama, ritualni plesovi raznih antickih kultura…itd.

Svi ovi metodi posmatraju coveka kao (ne)skladnu celinu, balans izmedju tela , uma i duse. Naziv holisticka medicina potice od engleske reci whole (houl) sto znaci ceo, sav, potpun, sveobuhvatan.

Razvojem elektronike i kibernetike ta hiljadugodisnja znanja dobivaju potvrdu i u savremenoj nauci, a to je cinjenica da je nase telo u sustini energija koja se brzo krece na bezbroj razlicitih frekvenci. Jos je Tesla davno rekao da ce razvojem i ispitivanjem nevidljivih sila covecanstvo napredovati u nauci za par godina tako brzo kao sto je sve vreme do sada.

U knjizi “Vibratorna medicina” dr Richard Gerber naglasava da Anstajnova teorija primjenjena na vibratornu medicinu ljudska bica vidi kao mrezu kompleksnih energetskih polja koja reaguju sa fizicko-celijskim sistemom. Spoznaja da je sva materija u stvari energija temelj je shvatanja da smo mi u stvari dinamicki energetski sistemi. Posto smo mi deo dinamickog sistema univerzuma u stalnom kretanju i promeni , poenta isceljenja je da budemo u ravnotezi. Na kvantnom nivou mi smo doslovno deo univerzalne energije gde svaki nas deo, bilo fizicki, emocionalni, mentalni, duhovni, mereno na nivou elektromagnetizma, vibrira na odredjenoj frekvenci.

Prema holografskoj koncepciji svaki delic organizma predstavlja ceo organizam u malom (DNK predstavlja informaciju u celini). Zdravlje je istancana dinamicka ravnoteza izmedju naseg fizickog, eterickog, astralnog, mentalnog, spiritualnog tela ..itd Zdravlje predstavlja protok vitalne zivotne energije kroz sva njegova tela a bolest je njena stagnacija ili blok. Jos su stari kineski lekari pre par hiljada godina taj tok zivotne energije slikovito poredili sa tokom reke, od izvora do usca. Po nekim prevodima tu zivotnu snagu su nazvali “prirodna iscelujuca sila”.

Sastavni deo svakog zivog bica je prirodna tendencija ka samoizlecenju a to se desava neprekidno i bez prestanka na podsvesnom nivou. Ako mi na svesnom nivou damo sansu taj samoizlecujuci process se moze i ubrzati! Kako?

Kao prvi korak su postepene ali obavezne promene losih navika (prekomerna, nepravilna i nekvalitetna ishrana, “zloupotreba” hrane, alkohola, kafe, secera, nikotina, neaktivnost, fizicka, emotivna i mentalna nehigijena) Niti jedna terapija nece imati uspeha ili nece biti duzeg veka ako stalno pravimo ili jos gore ponavljamo iste greske.
Drugi korak u izlecenju su vanjski stimulansi odnosno prirodne terapije energetske medicine (akupunktura, aromaterapija, homeopatija, magnetoterapija, hiropraktika, terapije bojama, zvukom…detoksikacija i sl) ili pak kombinacijom svih navednih terapija kroz SCIO (kompjuterski biofeedback –birezonantni antistres sistem)

Akupunktune tacke koji se nalaze na povrsini nase koze (izmedju fizickog i eterickog tela) su u stvari ulazno-izlazna vrata za zivotnu energiju koja vibrira na raznim frekvencama. Tacke su povezane u energetske kanale (meridijane) koji dalje komuniciraju sa organima i delovima tela kojima pripadaju. Svi organi su energetski i funkcionalno medjusobno povezani , takodje svakog delica sekunde salju i primaju (biofeedback princip) informacije iz centrale, naseg mozga.

Ovaj bioloski mehanizam (biofeedback-biorezonaca) radi mimo nase volje na podsvesnom nivou.

U homeopatiji energetski lekovi (posebno energizirane, potencirane supstance) ulaze u enrgetsku strukturu coveka i “traze” energetske nepravilnosti koje su u osnovi uzrok oboljenja. Po homeopatskom principu “slicno se slicnim leci”, ovi lekovi oponasaju traumu i podsecaju telo da je prepozna i “odlepi”. Drugim recima i trauma i lek vibriraju-rezoniraju na istoj frekvenci.

Celo vreme pricamo o energiji. Energija iz hrane, vode i vazduha nakon niza lancanih reakcija (Krebsov ciklus) se proivodi u svakoj celiji. U telu se vecina informacija i prenos impulsa desavaju na nivou celijske membrane (kalijum-natrijum pumpa). Svaka celija je mala potrosna baterija koju s vremena na vreme treba dopunjavati i obnavljati. Sve se ovo desava na podsvesnom nivou po shemi DNK, a na svesnom nivou mi tu energiju dopunjujemo zdravom hranom, cistom vodom i vazduhom, pozitivnim mislima, kretanjem, odmorom, snom i sl.

Svaki oblik energije je merljiv! Pomocu SCIO aparata (sistem za biofeedback bioraezonantnu antistres dijagnostiku i terapiju) na posredan nacin mozemo meriti vitalnu energiju. Cilj nije samo merenje energetskog disbalansa vec stimulisanje priodnih procesa samoizlecenja kroz energetsko telo, nakon cega ce fizicko telo odgovoriti na biohemijskom nivou.

QXCI (Quantum Xrroid Conscious Interface) ili njegov zadnji tehnoloski razvoj SCIO(Scientific Conscious Interface Operator) je trenutno najkompleksniji biorezonantni biofeedback antistres sistem napravljen na principima kvantne biofizike a zasniva se na principima holisticke medicine. SCIO omogucuje biofeedback dijagnozu-terapiju koja je bez kontraindikacija, neinvazivna, bezbolna, bez hemije, po meri svakog organizma. Sistem je tako genijalno konstruisan da telo ,u toku terapije samo na svom podsvesnom nivou bira sta mu najvise ( tj. koja frekvenca!) odgovara u tom trenutku. SCIO vrsi balansiranje svih funkcija organizma koji su bili poremeceni unutarnjim ili vanjskim stresogenim faktorima.


Sta je stres? Stres je sve ono sto nase bice dovodi u neprirodni disbalas . Ako dugo traje remeti nase zdravlje, jer telo trosi svoje rezerve i snagu da se na prirodan nacin izbori sa njima. Samo da navedem par stresora; toksini (zagadjena hrana, voda, vazduh, teski metali, hemikalije, deterdzenti, kozmeticki preparati…), mikrobi (bakterije, virusi, paraziti, gljivice…), trauma( fizicka, psihicka, emotivna), uticaji iz okoline ( vlaga, vetar, suvoca, vrucina, hladnoca….tehnoloska i druga zracenja, radijacije, X-zraci i sl)
manjak ili visak nutritivnih supstanci (minerali , vitamini, belacevine, masti, enzimi…)


mentalno emotivni uzrocnici (preterana briga, strah, bes, ljutnja, gnjev, pohlepa, ogorcenost, tuga….) ali takodjer nedostatak ljubavi, prijateljstva, intelekualne stimulacije, neznanje i nesvesnost postupaka koji uticu na nase telo…takodjer nasledni faktori, konstitucija ….itd

Kostruktor SCIO sistema je prof William Bill Nelson . Nakon studija elektronike, matematike, kvantne medicine…rada na svemirskim navigacionim sistemima (Apollo projekt) te vojne industrije(General Motors) , odlucuje da svoju genijalnost posveti razvoju a ne destrukciji. Takodje izucava molekularnu biologiju, razne modalitete tradicionalne medicine a zahvaljujuci prehodnim znanjima iz fizike i elektronike pise “Promorpheus”. Danas zivi i radi u Budimpesti i dalje usavrsava SCIO.

Osnova svega do sada napisanog je da svaki energetski fenomen zauzima prostor u vise dimenzija i kao takav je merljiv. SCIO meri 3-dimenzionalne oblike (npr alergena, bakterija, toksin, hormona, enzima, vitamina….homeopatskih preparata). Prof Nelson je izumio i aplicirao trivektoralnu analizu (QQC). Sitem je napravljen da meri elektro-fiziolosku reaktivnost(EPR) na oko 10000 raznih preparata i supstanci. Sva ta merenja se obavljaju 1/1000sec (Xrroid efekt). Nakon 3 minutnog testiranja reaktivnosti na razne supstance SCIO obradjuje razne elektromagnetske vrednosti u telu (voltaza, amperaza, otpor, indukcija, kapacitet, impedencija…) prepoznaje disbalanse i nakon toga ih u toku terapije koriguje.

Ovaj metod dijagnoze i terapije s pravom nazivamo medicinom 21. veka. Ova moderna medicinska tehnologija je zasnovana na principima drevnih holistickih metoda koje na prvom mestu tretiraju celokupnog coveka a tek posle se usmere na simptom ili pojedinacnu bolest.

Da bi otpocelo lecenje skoro svaki pacijent mora da dozivi promenu svesti. Svest je takodje energija, a energija je zasnovana na kvantumu. Zato male stvari i male promene u zivotu i nasim navikama, na svesnom nivou, uz podrsku neke od energetskih terapija mogu dovesti do velikih promena na podsvesnom na kojem se i desava izlecenje.© Cetojevic dr Zanka, spec op.med
  SCIO terapeut

unnamed.jpg
bottom of page